Min blogglista

måndag 22 februari 2010

Nu kommer recepten

Eposta receptet till en vän

Till:
Avsändare:
Din epost:
Ämne:



Italiensk smörgåstårta
Italiensk smörgåstårta. En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det. Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).

8-10 bitar italiensk smörgåstårta. 24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
Fyllning ett:
1 burk pesto (ca 200 gram)
1 dl crème fraiche
Fyllning två:
2 bitar mozzarellaost
1 burk röd pesto med tomat (ca 200 gram)
1 dl crème fraiche
Att bre runt smörgåstårtan:
200 g naturell färskost
1 msk citronsaft eller vatten
Att garnera smörgåstårtan med:
6 skivor salami
6 skivor lufttorkad skinka
6 skivor pastrami
1 ask solrosskott
15 st goda italienska oliver med kärna
10 st soltorkade tomater i olivolja
Så här lagar du Italiensk smörgåstårta:

Skär bort kanterna på brödet. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna. Täck med sex skivor bröd. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.

2 kommentarer:

  1. Det gick lite fort när jag la in detta. Kopierade receptet då halva släkten inte kan kipiera länken och se receptet.

    SvaraRadera
  2. Denna s-tårta är supergod.... Jag vet eftersom det är jag som gett Malin receptet!!!!

    SvaraRadera