Min blogglista

onsdag 6 januari 2010

Idag åt vi en väldigt god middag...

För vissa familjer är oxfilé lyx för oss är det vardag....not!


Idag helstekte vi oxfilé som vi bara saltade och pepprade. Stekte den kort i stekpannan sen in i ugnen på 55 grader. Till det gjorde vi en asgod potatis. Nu ska ni få höra.
Potatis
Timjan
Västerbottenost
Smör

Skiva potatis, riv västerbottenost, och dra av bladen på timjanen. Lägg potatisen, smör, ost, timjan i olika lager. Gärna i en avlång sockerkaksform. Ha bakplåtspapper i botten. In i ugnen tills potatisen är klar. Lägg ngt tungt på potatisen och kyl ner den. Den ska bli väldigt hårt pressad. Kyl den så den blir kall. Efter det skär ni som tårtbitar och serverar till kött. Om potatisen blitt kall så värm den lite i ugnen alt. micron.

Ni kan även servera direkt utan att kyla och pressa. Det var riktigt gott till kött. Vi serverade som sagt oxfilé och bea till det. Man kan även ha rödvinssås för er som kan göra det....

Joakim var här och jäklars vad han åt...Han tyckte maten fick 12 fridhems betyg av 10möjliga.
Känslan efter maten blev -12 för han var mätt som en överkörd gädda, sa han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar